Em-værter bygger Smukke stadions / by Dan Pedersen

Når EM 2016 går i luften vil det ske på en række nye og topmoderne stadions. Særligt de nye anlæg i Bordeaux og Marseille stråler af skønhed. 

EM-slutrunder er som oftest ensbetydende med nye stadions. I Frankrig er man ved at være klar til næste sommers slutrunde med en perlerække af nye varetegn. Det nye stadion i Bordeaux, som er tegnet af schweiziske Herzog & de Meuron, der også stod bag arenaen i München, har tegnet Matmut Atlantique. Et smukt stadion med plads 42.000 tilskuere, der holdes oppe af 900 standere, der skal symbolisere Europas største skov af strandfyr, som ligger i Gascogne-regionen.  Marseille er også klar til EM-slutrunden efter, at den gamle Vélodrome er blevet renoveret. Renoveringen betyder at Vélodromen har bevaret sin centrale placering i det sydlige del af Marseilles centrum. Det nye stadion har plads til 67.000 tilskuere og renoveringsudgiften er på 263 millioner euro. Nedenfor kan du se de to stadions, der sammen med nye eller renoverede anlæg i Lyon, Nice og Lens udgør fem af otte spillesteder til slutrunden.

Matmut Atlantique stadion i Bordeaux. Photo Credit:  Nazionale Calcio/ FLICKR/    CC BY 2.0

Matmut Atlantique stadion i Bordeaux. Photo Credit: Nazionale Calcio/FLICKR/CC BY 2.0

Den nye Vélodrome i Marseille. Photo Credit: Design_EX/ Flickr /    CC BY-NC 2.0

Den nye Vélodrome i Marseille. Photo Credit: Design_EX/Flickr/CC BY-NC 2.0