Græsrødderne fra hackney marshes / by Dan Pedersen

FODBOLDENS MANGFOLDIGHED ER OMDREJNINGSPUNKTET FOR FOTOGRAFEN SIMON DI PRINCIPE, DER HAR PORTRÆTTERET SUNDAY LEAGUE FODBOLD I DET NORDØSTLIGE LONDON. 

Hver søndag mødes græsrødderne på vindblæste baner i et hjørne af London, for at spille fodbold i selvorganiserede rækker under det engelske FA. De tusindvis af spillere, der er med i ”Sunday League” turneringerne i Hacknet Marshes har det til fælles, at de mødes om den runde bold, om kommer fra alle hjørner af kloden – Vestindien, Asien, Afrika og England.

Siden slutningen af det 19-århundrede har Hackney Marshes været synonym med græsrodsfodbold. I efterkrigstiden var der over 120 11-mands baner på området, men i dag er antallet 80, hvilket stadigvæk gør spillestedet til det klart største i London.

Hackney Marshes kan beskrives som et sociologisk og kulturelt fænomen, der har haft uvurderlig betydning for de tusindvis af fællesskaber, som gennem tiden har mødtes på banerne. Fotografen Simon Di Principe, der selv har spillet Sunday League i Hackney Marshes har lavet en smuk portrætserie, at et sted og dets brugere, for hvem græsrodsfodbolden er et omdrejningspunkt i livet.

-  Hackney Marshes are there as a place for young men to go every Sunday, a place for them to release their tensions playing football, and feel a sense of community. I think that's really important, personally, and it would be a shame if that was not to continue for another hundred years. Somewhere like the Marshes should be kept and preserved, because for some men, the Marshes are all they've got in life. They might hate their jobs, or whatever, but once a week they get to go down there and play football, and socialise with their mates.

Foto: Simone Di Principe

Læs mere om bogen her.