Så smukt skal fodbold formidles / by Dan Pedersen

static1.squarespace.jpg

Kan man lave et stilfuldt fodboldmagasin, hvis første udgave udelukkende handler om fodbold på Færøerne? Svaret er ja.  

Et nyt engelsk fodboldmagasin, der tager layout og billedsiden til nye højder er på gaden. Glory hedder magasinet, som er et must buy for alle med forkærlighed for fodboldkultur, rejse og smukke billeder. Her er et fodboldmagasin, der hylder fodboldkulturen og gør det smukke spil endnu smukkere ved at udforske livet uden for rampelyset. Det nye magasin kan bedst beskrives som en arty udgave af det tyske magasin 11 Freunde. Hver side er eksekveret med en sjælden omhyggelighed, der er så gennemført, at man fristes til at juble. 

I første udgave er holdet bag Glory rejst til Færøerne for at afdække en af verdens mest passionerede fodboldnationer. De er optaget af at undersøge, hvorfor den lille nation i det nordlige Atlanterhav er så passionerede omkring deres fodbold. I indledningen forsvares valget ud fra et simpelt argument om at 10% af befolkningen møder op på stadion for at følge den bedste række. Det gør den færøske Premier League til verdens mest besøgte liga pr. indbygger, og den passion sætter folkene bag Glory sig for at undersøg. Derfra tager det fart - fra første til sidste side.  

I en række dybdegående artikler fortælles om grundlaget for den færøske fodboldkultur. Om hvordan vind og vejrforhold påvirker kulturen, om de udenlandske spilleres indtog og om sensationssejren over Østrig i 1990. Der er også blevet plads til et interview med tophue-målmanden Jens Martin Knudsen samt en finurlig og underholdende reportage om livet som semi-professionel fodboldspiller på Færøerne. Fotografen Ryan Mason er manden bag billedserien fra de færøske stadions, der viser de barske og fascinerende omgivelser som spillere og tilskuere er underlagt. Alt sammen er det med til at bringe den unikke færøske fodboldkultur op til overfladen.    

Glory er efter deres eget udsagn sat i verden for at bringe det smukke tilbage i spillet. Det har de haft held med, og i  næste nummer tager de læseren med på en ny rejse til Kosovo. Jeg glæder mig! Tjek Glory ud og bestil din egen udgave. 11v11 anbefaler på det kraftigste.